Mircab ger sjukvården stöd.

Från början var det bara en tanke om att flera provtagningssituationer borde gå att göra enklare. En tanke som ledde till en innovation inom vården som lade grunden för att starta Mircab.

Mircab har funnits sedan augusti 2011 och grundades av Inggun Renhult, biomedicinsk analytiker på en vårdcentral i Karlstad. Med inspiration hämtad från ett datastöd, väcktes viljan och tron på att producera ett provtagningsstöd med en hårdare ovandel och en formbar underdel, för att göra provtagningen mer ergonomisk för provtagaren och mer bekväm för patienten.

 Se filmen när Tomas från Vivan berättar om innovationen. 

 

 

 

 

 

 

 

Historien bakom innovationen.

Framtagningen av produkten pågick under nästan två år, och har skett i samarbete med Innovationssluss Vivan. Det började med en skokartong och slutade med ett tvådelat stöd med flera finesser.

Vivan är ett projekt inom Landstinget i Värmland och arbetar för att fånga upp och utveckla idéer som kan förbättra och utveckla sjukvården. Inggun fick hjälp med att utveckla en prototyp som sedan testates i laboratoriet. Efter vissa modifieringar skapades en andra prototyp som i sin tur testades av distriktsköterskor. Ytterligare justeringar gjordes och  utvecklades till ett tvådelat stöd med både handtag och sidofack. Hösten 2010 hjälpte Vivan till med att ansöka om mönsterskydd och de första färdiga stöden levererades till sina köpare i januari 2012.

Mircab | +46(0)73-987 72 58 | info@mircab.se | Kalkstensvägen 8 | 665 35 Kil